Nederlands Advocaten Voetbalteam

Welkom op de officiƫle website van het Nederlands Advocaten Voetbalteam!

Introductie

Wij zijn het Nederlands Advocaten Voetbalteam. Ons team bestaat uit spelers van veel verschillende advocatenkantoren in Nederland die uitstekende vaardigheden op het voetbalveld combineren met een brede ervaring in de rechtszaal. Momenteel zijn we bezig met de voorbereiding voor de Eurolawyers 2017. Dit internationale voetbaltoernooi staat algemeen bekend als het Europees Kampioenschap Voetbal voor Advocaten. Aan dit toernooi mogen alleen advocaten deelnemen die zijn toegelaten tot de nationale orde zijn toegelaten.

Hoewel het niveau van het toernooi erg hoog is, streven wij er naar om het EK te winnen. We hebben een aantal van de beste spelers in het team en uiteraard verliezen we niet graag, niet in de rechtbank, maar ook zeker niet op het veld. Naast dat we voornamelijk het EK willen winnen, willen we ook graag aandacht en steun vragen voor de stichting Lawyers for Lawyers (www.lawyersforlawyers.nl). Deze non-profit stichting zet zich ervoor in dat advocaten hun beroep onafhankelijk en in vrijheid kunnen uitoefenen. Altijd en overal. Ook als dat de overheid, de Balie of de gevestigde orde in een land onwelgevallig is. Geen betere manier om de aandacht van de (internationale) juridische instellingen en organisaties te vestigen op de positie van bedreigde advocaten, door het winnen van dit belangrijke sportevenement.

We zijn onze sponsoren erg dankbaar voor het mede mogelijk maken van onze deelname aan Eurolawyers 2017 zodat we de aandacht kunnen genereren voor de doelstellingen van Lawyers for Lawyers, en om een groot internationaal evenement zoals Eurolawyers te ervaren.

Namens het Nederlands Advocaten Voetbalteam,

Mike Niekoop, Tom de Clerck en Hendrik van Waveren